Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, ποια η σημασία άραγε για τον καθένα;

Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα, η γιορτή των ερωτευμένων. Μια μέρα γεμάτη έρωτα κι αγάπη, πάθος και ρομαντισμό, κόκκινο χρώμα, λουλούδια και δώρα. Τα μαγαζιά σε όλη την πόλη είναι εδώ και μέρες στολισμένα με τα χρώματα του Αγίου Βαλεντίνου κι όλα τα ανθοπωλεία μοσχοβολούν από τις υπέροχες μυρωδιές των λουλουδιών. 

Κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου υπάρχει αυτή η ΄΄κόντρα΄΄ των Βαλεντίνων με των αντι-Βαλεντίνων. Του Αγίου Βαλεντίνου θα δεις στο δρόμο ζευγαράκια να περπατούν χέρι-χέρι και να κρατούν δώρα αγάπης, αλλά θα δεις κι ανθρώπους να τους κοιτούν περίεργα και να υποστηρίζουν πως αυτή η μέρα δεν είναι παρά μια καθαρά εμπορική γιορτή.

Αυτή η μέρα λοιπόν, δεν είναι για όλους το ίδιο. Εάν υπήρχε μία λέξη που ταιριάζει σε αυτή τη μέρα θα ήταν ΄΄περίεργη΄΄. Ναι είναι μία μέρα περίεργη για όλους. 

Κάποιοι σήμερα είναι μόνοι τους, χωρίς κάποιον δίπλα τους. Είναι ερωτευμένοι αλλά μόνοι. Κι αυτό, τη σημερινή μέρα είναι το χειρότερο συναίσθημα για αυτούς. Για αυτή την κατηγορία ανθρώπων, τους ερωτευμένους αλλά μόνους, ελεύθερους, η σημερινή μέρα είναι η ημέρα που τους θυμίζει τη μοναξιά τους κι ότι δεν μπορούν να είναι με αυτόν/αυτήν που θέλουν. Κι αυτό τους γεμίζει θλίψη και μια μελαγχολία ίσως και μια μικρή νοσταλγία για όσα έζησαν κάποτε.

Αυτή την ημέρα, κάποια ζευγάρια κάνουν τον ΄΄απολογισμό΄΄ της σχέσης τους και ίσως νιώσουν μια απογοήτευση προς τον/την σύντροφό τους, με αποτέλεσμα να καταλήξουν να συζητούν με την παρέα τους λέγοντας τα κλισέ «δεν είναι όπως το είχα φανταστεί», «έχει αλλάξει», «δεν είναι ρομαντικός/ή και γλυκός/κιά».

Η τηλεόραση, οι ταινίες, το Hollywood συνηθίζουν να προβάλλουν κάθε στιγμή ένα πρότυπο αγάπης και ρομαντισμού που τις περισσότερες φορές δεν αγγίζει τα όρια της πραγματικότητας, δεν είναι ρεαλιστικό. Ζευγάρια που ζουν τον απόλυτο έρωτα και δεν τσακώνονται ποτέ, έρωτες που κρατάνε μια ζωή, epic loves κι άλλα τέτοια κλισέ που δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματική εικόνα της σχέσης, της ζωής γενικότερα. Πόσοι άραγε θα δουν για ακόμη μία φορά σήμερα το Notebook, το Dirty Dancing, το P.S. I love you και θα αναστενάξουν λέγοντας «αχ γιατί να μην έχω κι εγώ ένα Noah στη ζωή μου;», «γιατί να μην έχω μία σχέση σαν του Johnny και της Baby;», «μία καντάδα σαν του Gerry θέλω κι εγώ» κι άλλα τέτοια!! 

Δεν είναι όλα όμως ρόδινα, ακόμη κι όταν είσαι σε σχέση. Κι ίσως ακουστεί υπερβολικό, αλλά δεν είναι όλοι όσοι είναι σε σχέση ερωτευμένοι. Μερικές φορές αυτοί που είναι μόνοι τέτοια μέρα, είναι πιο ερωτευμένοι από αυτούς που είναι δεσμευμένοι. 

Το κλασσικό που θα ακούσεις κι επικρατεί είναι πως αυτή η γιορτή είναι μόνο για ζευγάρια. Έτσι, οι singles μελαγχολούν βλέποντας παντού καρδούλες και λουλούδια και μένουν σπίτι αγκαλιά με την κουβέρτα τους πίνοντας κρασάκι. Δεν είναι όμως έτσι! Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, είναι η ημέρα της αγάπης, του έρωτα, η ημέρα των ερωτευμένων. Ο καθένας μπορεί να νιώσει την ανάγκη σήμερα να δώσει ή έστω να στείλει ακόμη κι ανώνυμα ένα δωράκι για να εκφράσει την αγάπη του.

Δεν σημαίνει πως επειδή είσαι ελεύθερος/η δεν μπορείς να γιορτάσεις. Φυσικά και μπορείς! Εάν είσαι ερωτευμένος/η σήμερα είναι η ευκαιρία σου να το δείξεις έστω και ανώνυμα. Εσύ προσπάθησες! Ρίσκαρες! Δείξε την αγάπη σου, μοιράσου την με αυτόν/αυτήν που έχεις την ανάγκη να το κάνεις. Μην σε νοιάζει τι θα σκεφτεί, ή τι θα γίνει μετά. Και να θυμάσαι, το ίδιο συναίσθημα και την ίδια ανασφάλεια μπορεί να νιώθει κι εκείνος/εκείνη. Άρα, έχετε χάσει και οι δύο την ευκαιρία να ζήσετε αυτό που νιώθετε! Δεν το βρίσκεις λίγο άδικο;

Υπάρχει όμως και οι άλλη επιλογή, έχεις φίλους/ες που είναι singles; Τότε απόψε θα γίνει το απόλυτο Girls night out/ Boys night out. Μπορείς να περάσεις και με την παρέα σου καλά, δεν χρειάζεσαι κάποιον σύντροφο, εξάλλου και με τους φίλους σου υπάρχει μια μορφή αγάπης, οπότε δες το σαν μια αφορμή να γιορτάσεις αυτή την αγάπη σήμερα. 

Για εσάς που είστε σε σχέση και είστε όντως ερωτευμένοι η σημερινή μέρα είναι μία ακόμη ευκαιρία να δείξετε την αγάπη σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείξετε τον έρωτα σας στο έτερον ήμισυ και σίγουρα δεν είναι η μοναδική μέρα που μπορείτε να το δείξετε, είναι απλά μια ακόμη αφορμή για λίγη ΄΄μαγεία΄΄. 

Δεν χρειάζεται ένα ακριβό δώρο για να γιορτάσετε, πίστεψέ με υπάρχουν απλά πράγματα που είναι «πιο ακριβά» από ότι δείχνουν. 

Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα απλό ρομαντικό δείπνο για δύο, με την απαραίτητη ρομαντική διακόσμηση. Απαλή μουσική, λίγα λουλούδια, χαμηλός φωτισμός είναι αρκετά για να κάνετε το ταίρι σας να νιώσει αυτό το φτερούγισμα που χρειάζεται. 

Ακόμη, μπορείτε να εκπλήσσετε το άλλο σας μισό με μία ξαφνική απόδραση, μια εκδρομή. Η τέλεια αφορμή να περάσετε μία μέρα αφιερωμένη στους δυο σας. Δεν χρειάζεται κάτι extreme, ή ένα ταξίδι μακρινό κι ακριβό. Ακόμη και μία απόδραση σε ένα κοντινό γραφικό χωριουδάκι που απέχει ούτε μία ώρα από εκεί που μένετε είναι αρκετό. Αρκεί να είστε οι δυο σας! Αυτή είναι η ουσία. 

Κάπου εδώ να θυμίσουμε πως ο έρωτας δεν έχει ηλικία, δεν κοιτάει χρόνια και φυσικά δεν ξεχνιέται. Όσα χρόνια κι εάν περάσουν. όσο χρονών κι εάν είσαι μπορείς να γιορτάσεις τον Άγιο Βαλεντίνο. Δεν είναι τυχαίο που χιλιάδες ποιήματα και τραγούδια υμνούν τον έρωτα. Θυμηθείτε τα δύο απόλυτα άσματα για τον έρωτα, τον «Ερωτόκριτο» και τον «Ρωμαίο και την Ιουλιέτα». 

Ο έρωτας είναι το πιο όμορφο συναίσθημα. Σε γεμίζει, σε ολοκληρώνει. Γεννιέσαι ξανά και ζεις τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής σου. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει ερωτευτεί έστω και μία φορά στη ζωή του! Και σίγουρα έχει κάτι όμορφο να θυμηθεί από εκείνη τη φορά που ένιωσε αυτό το φτερούγισμα. 

Σήμερα λοιπόν, όλοι εσείς οι ερωτευμένοι, οι ερωτευμένοι που είστε σε σχέση αλλά και οι ερωτευμένοι που δεν είστε σε σχέση, μιλήστε. Πείτε τι νιώθετε! Δείξτε την αγάπη σας, τον έρωτα σας! Κάποιος εκεί έξω μπορεί να έχει ανάγκη να το ακούσει, να το νιώσει από εσάς! Δεν είναι κρίμα να νιώθετε το ίδιο κι απλά θα χάνετε την μοναδική αυτή αίσθηση που σου χαρίζει ο έρωτας γιατί δεν τολμήσατε να μιλήσετε όταν έπρεπε; 

Κι εσείς, οι ελεύθεροι, οι πρόσφατα χωρισμένοι, μην μελαγχολείτε σήμερα. Ζήστε! Σκεφτείτε τι έχετε ζήσει μέχρι τώρα, τι σας οδήγησε μέχρι εδώ κι αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο! Πετάξτε κάθε αναστολή και κάθε ανασφάλεια που σας άφησε αυτός/αυτή που πέρασε κι εμπιστευτείτε ξανά. Αφεθείτε ολοκληρωτικά στις πιθανότητες, στον έρωτα και σε όλα εκείνα τα μοναδικά μονοπάτια που θα σας οδηγήσει, γεμάτα χρώματα, χαμόγελα και αξέχαστες στιγμές. 

Ερωτευτείτε! 

Υποβολή απάντησης