Έχοντας ξεφυλλίσει τις πρώτες σελίδες του 2023!

Έχεις ήδη διαβάσει τις εννιά πρώτες σελίδες του καινούριου σου βιβλίου. Ποιες είναι οι εντυπώσεις μέχρι τώρα; Σου άρεσε η αρχή του; Σε γέμισε αισιοδοξία και ανυπομονησία για το τι έπεται; Ή σε απογοήτευσε πριν καλά καλά το ξεκινήσεις;

Το καινούριο σου βιβλίο με τίτλο ‘’2023’’, μπορεί να σου έφερε από τις πρώτες κιόλας σελίδες ανάμεικτα συναισθήματα. 

Μην βιαστείς να το κρίνεις! Είναι πολύ νωρίς! Έχεις ακόμη 356 σελίδες να διαβάσεις. Όλα μπορούν να αλλάξουν μέχρι την τελευταία σελίδα, τίποτα δεν είναι καθορισμένο και σίγουρο. Κάθε πρωί που ξυπνάς, κάθε βήμα που κάνεις, κάθε επιλογή ή απόφασή σου μπορεί να αλλάξει όλα τα δεδομένα. 

Το 2023 θα σε φέρει αντιμέτωπη/ο με νέες περιπέτειες, νέες εμπειρίες, νέες προκλήσεις. Είσαι έτοιμος/η; 

Αυτή τη χρονιά προσπάθησε να μην ξεχάσεις το πιο σημαντικό πράγμα. Αυτό που τις προηγούμενες χρονιές το ξεχνούσες κάποιες φορές. Μην ξεχάσεις να ζήσεις! Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο να θελήσει πράγματα και να τα διεκδικήσει! Να θέσει στόχους και να τους πετύχει! Κάνε το 2023 τη δική σου χρονιά! 

Μη φοβηθείς να βασιστείς στα ένστικτά σου, μη διστάσεις να ακούσεις την καρδιά σου όταν σου πει πως ήρθε η στιγμή σου, η ώρα να πατήσεις πόδι, να φανείς δυνατή/ος , να παλέψεις. Άνοιξε τα φτερά σου και πίστεψε σε εσένα. Γίνε αυτή/αυτός που θες να είσαι κι όχι αυτή/αυτός που θέλουν οι άλλοι να είσαι! Βρες τα με τον εαυτό σου! Εάν τη χρονιά που πέρασε, δεν έδιωξες από κοντά σου τους τοξικούς ανθρώπους, τώρα είναι η στιγμή να το κάνεις. Κράτησε κοντά σου αυτούς που νοιάζονται αληθινά για σένα, εκείνους που μετράνε πραγματικά. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο νοιάζομαι και στο νομίζω πως νοιάζομαι! Ψάξε μέσα σου, βρες την αλήθεια κι άνοιξε τα μάτια σου!

Πες ‘’όχι’’ σε αυτά κι αυτούς που δεν θέλεις και διεκδίκησε αυτά που θέλεις! 

Δεν θα σου πω όμως ψέματα! Δεν θα είναι όλη η χρονιά σου τέλεια! Θα έχεις και τις άσχημες στιγμές σου. Να κλάψεις, θα στεναχωρηθείς, ίσως και να απογοητευτείς σε κάποιο σημείο! Όμως η μαγκιά είναι να μην τα παρατήσεις! 

Μην φοβηθείς να κλάψεις και να πονέσεις. Κλάψε, χωρίς να σε νοιάζει τι θα σκεφτούν οι άλλοι για σένα. Το δάκρυ σου, ο πόνος σου δεν σε κάνει αδύναμη/ο. Είναι κομμάτι σου! Αυτά θα σε κάνουν πιο δυνατή/ο.

Θα κάνεις σίγουρα λάθη. Άλλες φορές πιο μεγάλα, άλλες φορές πιο μικρά. Μην κρίνεις τον εαυτό σου όμως για αυτά. Θα μάθεις από τα λάθη σου και θα ωριμάσεις! 

Χαμογέλα πιο συχνά! Σου πάει να χαμογελάς! Σε ομορφαίνει!

Δείξε τι νιώθεις, εξέφρασε τα συναισθήματά σου σε όποιον/α θέλεις να τα εκφράσεις! Μην φοβηθείς τι θα σκεφτεί για σένα, μην φοβηθείς την απόρριψη. Είναι και η απόρριψη κομμάτι της ζωής. Όμως σκέψου τη θετική πλευρά, η απόρριψή του/της σημαίνει ότι αυτός/η δεν ήταν ο/η ιδανικός/η για σένα, άρα μάλλον σου έκανε χάρη για να μπορέσεις να βρεις αυτόν/η που σου αξίζει πραγματικά! 

Αφιέρωσε χρόνο σε σένα! Κάνε πράγματα για σένα, πράγματα που σε γεμίζουν και σε κάνουν χαρούμενη/ο κι ευτυχισμένη/ο! Μην συμβιβάζεσαι με τη ρουτίνα της καθημερινότητας εάν δεν σου ταιριάζει. 

Βρες το σωστό τρόπο κι εξέφρασε τα παράπονά σου, την απογοήτευσή σου, την ενόχλησή σου χωρίς να σε νοιάζει εάν ενοχλήσει τους άλλους. Μην τα κρατάς μέσα σου. Γιατί θα καταλήξεις να πνίγεσαι κι εσύ θα βγεις χαμένη/ος.    

Άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα κι ετοιμάσου για νέες περιπέτειες, νέες εμπειρίες, νέες προκλήσεις και γιατί όχι νέους έρωτες (μπορεί κάπου εκεί έξω φέτος να κρύβεται ο/η ιδανικός/η). 

Όπως είπε και ο Μae West ‘’Ζεις μόνο μια φορά, αλλά εάν το κάνεις σωστά, μία φορά είναι αρκετή!’’ 

Ζήσε λοιπόν όπως θέλεις εσύ γιατί το αξίζεις!!!

Υποβολή απάντησης