Ανυπότακτες Καρδιές: Το φαινόμενο που σημάδεψε τα νεανικά μας χρόνια!

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η ελληνική τηλεόραση γνώρισε ένα κύμα ξενόγλωσσων νεανικών σειρών αλλά καμία δεν άφησε τόσο έντονο αποτύπωμα όσο οι “Ανυπότακτες Καρδιές”

Αν γεννήθηκες στη δεκαετία του 90, τότε 99% ανήκεις σε εκείνους που κάθε μεσημέρι γυρνούσαν από το σχολείο, πετούσαν την τσάντα στο πάτωμα και άνοιγαν στα γρήγορα τηλεόραση γιατί στην ΕΡΤ1 είχε “Ανυπότακτες Καρδιές” ή όπως είναι γνωστό στα ισπανικά “Rebelde Way”. 

Εννοείται πως πήγαινες σε όλα τα περίπτερα της γειτονιάς για να αγοράσεις τα αυτοκόλλητα Rebelde Way έτσι ώστε να τα κολλήσεις στο ειδικό λεύκωμα σου, το οποίο είμαι σίγουρη ότι έχεις ακόμη, εγώ σίγουρα το έχω.

Να μην αναφερθώ στο εβδομαδιαίο χαρτζιλίκι σου που πήγαινε σίγουρα στο περίπτερα της γειτονιάς, εμένα σίγουρα μ’αγαπούσε λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους στη γειτονιά ο περιπτεράς τόσα λεφτά που του είχα αφήσει. Έτρεχες να προλάβεις τη Katerina ή τη Super Katerina που κυκλοφορούσε τότε στα περίπτερα και είχε δώρο τα dvd της σειράς, με bonus τα επεισόδια της Floricienta, δύο σε ένα είχαμε δηλαδή. Η συλλογή αυτή είναι ολοκληρωμένη εννοείται, και η συναισθηματική της αξία ανεκτίμητη. 

Οι Ανυπότακτες Καρδιές είναι μία από τις all time classic σειρές της Αργεντινής, η οποία έγινε viral παγκοσμίως, αποκτώντας remake με μερικές προσαρμογές, αναλόγως τη χώρα. Χώρες που υιοθέτησαν την ιδέα κι έκαναν το δικό τους remake ήταν το Μεξικό, η Ινδία, οι ΗΠΑ, η Πορτογαλία, και σε μια -όχι και τόσο επιτυχημένη προσπάθεια- και η Ελλάδα με τη σειρά Γ4 στον Alpha (ναι φίλοι μου, είχε ακουστεί ότι αυτή η σειρά είναι Remake του Rebelde Way, #not).

Όσο βλέπαμε τότε τη σειρά, ή τουλάχιστον οι περισσότεροι, αγγίζουμε πλέον τα πρώτα άντα, κάποιοι μπορεί να είμαστε και συνομήλικοι με τους πρωταγωνιστές, όμως μια νοσταλγία τη νιώθουμε ακόμη. Είναι η σειρά που έγινε το roman empire όλων εμάς που γεννηθήκαμε στα 90s. Ναι, όλοι εμείς τραγουδάμε και χορεύουμε μέχρι και σήμερα τα τραγούδια των Erreway σε άκυρες στιγμές και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό. Μία μόνο σειρά έχει καταφέρει να ενώσει ολόκληρη γενιά και ταυτόχρονα να τους χωρίσει σε Team Minuel (Mia-Manuel) και σε Team Pablizza (Pablo-Marizza), σε Team Mia ή Team Marizza, σε Team Manuel ή Team Pablo; Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ μέχρι και σήμερα έχω το δωμάτιό μου λιλά, γιατί το αγαπημένο χρώμα της Luisana Lopilato (Mia) είναι το λιλά και το μπλε. Και εννοείται πως το πρώτο μου crush ήταν ο Μανουέλ Αγκίρε, ο οποίος υπήρχε σε γιγαντοαφίσα στο παιδικό μου δωμάτιο. Πόσοι δεν ονειρευτήκαμε να ήταν η ζωή μας στο λύκειο σαν τη δική τους; Γαμάτη, γεμάτη περιπέτεια, πολύ έρωτα, αληθινούς φίλους, μουσική και χορό. Βέβαια, το Λύκειο της πόλης σου δεν έμοιαζε σε τίποτα με το Elite Way και το αγοράκι από το Β1 δεν έμοιαζε σε τίποτα με τον Manuel, αλλά με λίγη φαντασία ένιωθες ότι πρωταγωνιστούσες κι εσύ σε ένα από τα επεισόδια.Η σειρά αυτή έκανε όλα τα παιδιά τότε να παρακαλούν τους γονείς τους να τους στείλουν εσώκλειστους σε κάποιο σχολείο, με την ελπίδα ότι θα ήταν έστω και λίγο σαν το Elite Way…

Η πρεμιέρα στην Ελλάδα

Το Rebelde Way που έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα το 2002, δεν ήταν απλώς μια σειρά· ήταν μια γενιά ολόκληρη, μια κουλτούρα, ένας τρόπος σκέψης. 

Η σειρά αφηγούνταν τη ζωή των μαθητών της ελίτ σχολής, με το όνομα “Elite Way School” και τις προκλήσεις που αντιμετώπιζαν : κοινωνικές διακρίσεις, εφηβικοί έρωτες, οικογενειακές πιέσεις, φιλίες, ελευθερία λόγου και αυτοέκφρασης. Ωστόσο, η πραγματική δύναμη της σειράς, βρισκόταν στα βαθύτερα μηνύματα που περνούσε, κάνοντάς το κάτι περισσότερο από ένα ακόμη εφηβικό δράμα. 

Αν και οι βασικοί πρωταγωνιστές ήταν τέσσερις η Μία, η Μαρίσα, ο Μανουέλ και ο Πάμπλο, κάθε χαρακτήρας αυτής της σειράς σου έχει μείνει γιατί είχε κάτι να σου δώσει. Ο κάθε χαρακτήρας της σειράς αντιπροσώπευε θα λέγαμε μια διαφορετική πτυχή της εφηβείας και της κοινωνίας.

Η αρχή του φαινομένου

Οι Ανυπότακτες Καρδιές, ξαναλέω, δεν ήταν απλώς μια σειρά. Ήταν μία αντανάκλαση της εφηβικής ψυχής. Τα θέματα που άγγιζε, η φιλία, η κοινωνική αδικία, η ανάγκη για αποδοχή, ήταν βαθιά και διαχρονικά. Οι έφηβοι της εποχής, έβρισκαν ένα κομμάτι του εαυτού τους στους χαρακτήρες, ένιωθαν πως δεν ήταν μόνοι. 

Στιγμές αξέχαστες που πολλοί νέοι ταυτίστηκαν και ευχήθηκαν να ζήσουν έστω και μια φορά. Η αληθινή φιλία και η αληθινή αγάπη μεταξύ των μαθητών του Elite Way είναι κάτι που σίγουρα τραβούσε τους περισσότερους εφήβους. Έβλεπες άτομα τελείως διαφορετικά μεταξύ τους, να τσακώνονται όλη μέρα, κάθε μέρα, να αντιπαθούν ο ένας τον άλλον κι όμως, όταν ερχόταν μια δύσκολη στιγμή για κάποιον ήταν όλοι εκεί. Βράχος. Ο ένας δίπλα στον άλλον. Να τον βοηθήσουν και να τον προστατέψουν. Θυμηθείτε τα πρώτα κιόλας επεισόδια, που μαχαιρώνουν τον Πάμπλο στην κατασκήνωση πως τον βοηθάει ο Μανουέλ κι ας είναι “εχθροί”, το πως η Λουχάν και η Βίκο ενώνουν δυνάμεις με σκοπό να ανακαλύψουν την αλήθεια για το Μπλας, το πως στέκονται όλοι δίπλα στη Φέλι όταν εκείνη κινδυνεύει να αποβληθεί από το σχολείο, το πως η Μαρίσα στέκεται στη Μία όταν ο Μανουέλ την απατάει (δεν θα σχολιάσω τα κομμάτια που έγινε η εφηβική μου καρδιά με αυτή του την πράξη) αλλά και το πως η Μία στέκεται δίπλα στη Μαρίσα όταν μαθαίνουν την αλήθεια για το μπαμπά της ή όταν την πληγώνει για πολλοστή φορά ο Πάμπλο. Κι αυτά είναι μόνο μερικά από τα στιγμιότυπα που μας δείχνουν την έννοια και την αξία της φιλίας. 

Κάποια πράγματα δεν τα ξεχνάς ποτέ

Δεν γίνεται να μην σχολιάσουμε εκείνες τις μοναδικές αξέχαστες στιγμές όπως το επεισόδιο 71, που η Μία και ο Μανουέλ επιτελούς παραδέχονται τα αισθήματά τους και περνούν μία ολόκληρη μέρα μαζί έξω από το Elite Way. Μία αξέχαστη στιγμή είναι κι εκείνη που βλέπουμε για πρώτη φορά τους Erreway στη σκηνή να τραγουδούν όλοι μαζί. Και εννοείται δεν γίνεται κανείς μας να ξεχάσει εκείνη τη βγαλμένη από το Hollywood σκηνή με το επικό φιλί της Μαρίσας και του Πάμπλο όταν αυτός βγαίνει από τη φυλακή. 

Μα πως να ξεχάσεις εκείνο το ουαου love story της Mia και του Μanuel; Ο ατίθασος αλλά κούκλος Μεξικάνος, ή Αζτέκος Πίθηκος που συνήθιζε να τον λέει το είδωλο Μία Κολούτσι, έρχεται στην Αργεντινή να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα του και καταλήγει να ερωτεύεται την πιο hot και δημοφιλή κοπέλα του Elite Way, που τυχαίνει να είναι η κόρη του ανθρώπου που θέλει να εκδικηθεί. Όσο κι αν προσπαθεί να μείνει μακριά της, η καρδιά του τελικά τον προδίδει και πέφτει στην αγκαλιά της. Κι ενώ όλα είναι τέλεια στο τέλος του πρώτου κύκλου και η αρχή του δεύτερου μας βρίσκει να κοιτάμε την οθόνη και να λιώνουμε με τον έρωτά τους, έρχονται τα πάνω κάτω. Μεξικάνε δεν θα σου συγχωρήσω ποτέ το γεγονός ότι απάτησες τη Μία!! Παιρνούν διά πυρού και σιδήρου αλλά τελικά love is in the air και οι δυο τους καταλήγουν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. 

Εντάξει ναι, συμφωνώ το love story Mia-Manuel το θέλαμε όλοι και όλες, αλλά πως να παραλείψεις εκείνο το εξίσου ουάου love story της Marizza και του Pablo. Enemies to loves! Θυμάστε εκείνο το φιλί στο μπιλιάρδο όταν και καλά προσπαθούσαν να αποφύγουν τη Σόνια και το Σέρτζιο; Ναι σίγουρα το θυμάστε! Τότε ήταν που η εφηβική καρδιά μας έλιωσε με τη χημεία που έχουν αυτοί οι δύο και τσιρίζαμε από ενθουσιασμό γιατί ξέραμε ότι ξεκινούσε το love story τους. Κι εδώ έχουμε σαράντα κύματα! Fake dating, ζήλιες, προδοσία! Ο Πάμπλο να πληγώνει τη Μαρίσα, η Μαρίσα να μην εμπιστεύεται τον Πάμπλο και φτου κι από την αρχή. Κι όμως ένας έρωτας τόσο δυνατός δεν γινόταν να σβήσει έτσι απλά, γι΄αυτό και πήραμε τη δικαίωση που μας άξιζε στο τελευταίο επεισόδιο (επιτέλους!). 

Έρωτες, χωρισμοί, γονείς που δεν σε καταλαβαίνουν, γονείς τοξικοί, φιλίες που δοκιμάζονται, συμμορίες, κόντρες, ζήλιες, σχολείο και εφηβεία είναι όλα εκείνα τα συστατικά που χρειάζεσαι για να γίνει αυτή η σειρά η αγαπημένη σου. 

Διδάγματα μέσα από τη σειρά

Όπως είπαμε και πιο πάνω, η σειρά περνάει τόσα πολλά μηνύματα τα οποία σίγουρα βοήθησαν τους περισσότερους από εμάς αν όχι όλους, να εκφραστούμε και να ταυτιστούμε περισσότερο. Η σειρά μας έμαθε πως είναι οκ να είσαι ο εαυτός σου και πως δεν χρειάζεται να προσπαθείς να ταιριάξεις. Μας έμαθε για τους εφηβικούς έρωτες και πως καμία σχέση δεν είναι τέλεια. Μας δίδαξε μηνύματα κατά του εκφοβισμού και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ένα παιδί στο σχολείο και πως κάθε τι που κάνουμε ή λέμε στον άλλον πρέπει να το σκεφτόμαστε πρώτα, γιατί δεν ξέρουμε τι επιδράσεις θα έχει στη ζωή του. Μέσα από κάθε επεισόδιο μπορούσαμε να πάρουμε σημαντικά μαθήματα για τη ζωή, τα περισσότερα από τα οποία είναι διαχρονικά και τα βλέπουμε μέχρι και σήμερα. Το σημαντικότερο μήνυμα που έχει πάρει το παιδί μέσα μου, είναι πως όταν υπάρχει αγάπη και θέληση, όνειρα και φίλοι να σε στηρίξουν όλα μπορείς να τα καταφέρεις. 

Κάπου εδώ να προσθέσω ότι υπήρχαν κι εκείνα τα μηνύματα προς αποφυγή. Το γεγονός ότι ο Pablo πλήγωνε συνεχώς τη Marizza δεν είναι καλό μήνυμα. Ο Manuel που είχε ταράξει στο κέρατο τη Mia δεν είναι καλό μήνυμα. Η Javier και η Sabrina που το μόνο που ήθελαν ήταν να τα κάνουν όλα άνω κάτω, δεν είναι καλό μήνυμα.  H συμπεριφορά της Sol δεν είναι καλό μήνυμα! ο Juaquin που τα είχε με τέσσερις ταυτόχρονα είναι παράδειγμα προς αποφυγή! Ναι εντάξει, είπαμε ότι είναι η πιο τοπ εφηβική σειρά αλλά δεν γινόταν να μην έχει και τους μισητούς χαρακτήρες!

Το μεγαλύτερο εφηβικό τραύμα

Κι ενώ όλα τελειώσαν έτσι ακριβώς όπως θέλαμε κι ελπίζαμε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο έρχεται η Cris Morena και μου φέρνει το 4 Caminos. Ξέρεις τι ψυχολογικά μου έχεις αφήσει κουκλίτσα μου, βάζοντας το είδωλό μου να πεθάνει; Και τι πάει να πει ο Pablo και η Marizza δεν είναι μαζί και μισιούνται πάλι;!!! Αρνούμαι να σκεφτώ έστω και την παραμικρή πιθανότητα ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε εναλλακτική πραγματικότητα, οπότε απλά βασίζομαι στο επεισόδιο 180 του δεύτερου κύκλου όπου όλοι είχαν το happy end που τους άξιζε. Τώρα για το μέλλον, που μου κατέστρεψε το 4 caminos, οι Erreway γνώρισαν τεράστια επιτυχία, ο Pablo και η Marizza έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα, με τη Μόρα πάντα στο πλευρό τους, ο Manuel και η Mia ζουν τον έρωτά τους κάπου στο Μεξικό κι όλοι είμαστε ευτυχισμένοι. Άντε γιατί θυμήθηκα το 4 Caminos και συγχύστηκα!

Rebelde Way Para Siempre

Για όσους λοιπόν, μεγάλωσαν με τις Ανυπότακτες Καρδιές, η σειρά δεν ήταν απλώς μια ακόμη εφηβική διασκέδαση. Ήταν έμπνευση. Ήταν τρόπος ζωής. Το στυλ της Μία και της Μαρίσα ακολουθήθηκε πιστά από εκατοντάδες έφηβες, τα τραγούδια των Erreway έγιναν ύμνοι και οι ιστορίες των Ανυπότακτων μαθητών βοήθησαν πολλούς να ανακαλύψουν τους εαυτούς τους. Ήταν ένας καθρέφτης της κοινωνίας και των δυσκολιών που βιώνουν οι νέοι. Μέσα από κάθε χαρακτήρα, περνούσε ένα σημαντικό μήνυμα : η αξία της φιλίας, η ανάγκη να παλεύεις για τα όνειρά σου, η σημασία της αγάπης, η μάχη ενάντια στην κοινωνική αδικία και τα στερεότυπα. 

Σήμερα, αν και έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια, το Rebelde Way παραμένει μια νοσταλγική ανάμνηση αλλά και μια υπευθύμιση ότι οι αληθινά Ανυπότακτες Καρδιές δεν γερνούν ποτέ!

Είμαστε ακόμη εδώ

Και ναι, εννοείται θα είμαστε παρών στο reunion που έκανε την εφηβική μας καρδιά να χτυπάει ξανά! Και ναιι, εννοείται ότι έχουμε ελπίδες πως στις επόμενες ανακοινώσεις για συναυλίες θα είναι μέσα η Ελλάδα. 

Και επειδή οι Ανυπότακτοι δεν χωρίζονται ποτέ, σου έχω νέα. Υπάρχει μία ομάδα που εργάζεται σκληρά και αδιάκοπα για να τους φέρει στην Ελλάδα. Προσπαθεί να κρατάει τη φλόγα των Rebeldes ζωντανή μέσα από δράσεις που κάνει. Μάλιστα πρόσφατα οργάνωσαν και το πρώτο Erreway Party στην Αθήνα και έχω να σου πω πως όλοι νιώσαμε σα να πρωταγωνιστούμε σε κάποιο επεισόδιο, σα να βρισκόμαστε μέσα στο Elite Way. Αλλά δεν σταματούν εκεί. Ετοιμάζουν κι άλλα project τα οποία σίγουρα δεν πρέπει να χάσεις.! 

Ακολούθησε την ομάδα στα social για να δεις υπέροχες φωτογραφίες από το party αλλά και για να μαθαίνεις τα καινούρια project που ετοιμάζουν. 

PARA SIEMPRE! 

P.S. Παρακάτω μπορείς να δεις τι θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει ο κάθε χαρακτήρας της σειράς

Τι αντιπροσωπεύει κάθε χαρακτήρας;

Μία Κολούτσι : Η πλούσια κακομαθημένη για τον έξω κόσμο, μα βαθιά ευαίσθητη και πληγωμένη από το γεγονός πως πιστεύει ότι κανείς δεν την ξέρει και δεν την αγαπάει πραγματικά. Φαίνεται επιφανειακή, όμως στην πορεία αποδεικνύεται πως κρύβει πολλά περισσότερα. Αντιπροσωπεύει την αποδόμηση των στερεοτύπων και την σημασία της προσωπικής ανάπτυξης. 

Μανουέλ Αγκίρε : Ο επαναστάτης με το “σκοτεινό” παρελθόν. Δείχνει δυναμικός, ανεξάρτητος μα έχει μια ευαίσθητη ψυχή και καλή καρδιά. Αγωνίζεται για να εκδικηθεί αλλά τελικά βρίσκει τον πραγματικό του εαυτό μέσω τη μουσικής και της αγάπης. Αντιπροσωπεύει τη δύναμη της συγχώρεσης και την επίδραση που έχουν οι φίλοι και η αγάπη στη ζωή μας. 

Πάμπλο Μπασταμέντε/Μπουσταμάντε : Ο γοητευτικός και προνομιούχος μαθητής. Αυτός που μπορεί να τα έχει όλα. Ζει στη σκιά του πατέρα του. Στην πραγματικότητα όμως αναζητά να σπάσει τα δεσμά της οικογενειακής πίεσης, να ξεφύγει από έναν χειριστικό πατέρα και να ακολουθήσει μόνο την καρδιά του και τα όνειρά του. Προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι κάτι περισσότερο από το όνομά του. Συμβολίζει την ανάγκη να βρεις τη δική σου φωνή, ακόμη κι απέναντι στις προσδοκίες της οικογένειάς σου.   

Μαρίσα Σπιρίτο/Αντράντε : Ατίθαση, εναλλακτική. Ίσως και ο πιο αγαπημένος χαρακτήρας του ελληνικού κοινού. Δεν διστάζει να πει τη γνώμη της. Η επαναστάτρια της σειράς. Πάντα ενάντια στο σύστημα, αμφισβητεί την εξουσία και υποστηρίζει τους αδύναμους. Δείχνει ανεξάρτητη και δυναμική, όμως έχει μια ευαίσθητη καρδιά και θα έκανε τα πάντα για τους ανθρώπους που αγαπάει. Αντιπροσωπεύει τη δύναμη της ανεξαρτησίας, την αξία του να παραμένεις πιστός στις αρχές σου.

Βικτόρια (Βίκο) Παζ : Εδώ οι απόψεις διίστανται. Μα θα μιλήσω για το τι πιστεύω εγώ. Έχουμε δύο πλευρές της Βίκο. Στον πρώτο κύκλο εμένα προσωπικά μου την έσπαγε πολύ. Είναι εκείνη η φίλη που ναι μεν αγαπάει η Μία, παράλληλα όμως τη ζηλεύει και δεν είναι λίγες οι φορές που μιλάει για εκείνη πίσω από την πλάτη της. Στο δεύτερο κύκλο βλέπουμε την εξέλιξη του χαρακτήρα. Γίνεται πιο σωστή και αληθινή φίλη. Έχει όμως να αντιμετωπίσει τους δικούς της δαίμονες και ανασφάλειες από την έλλειψη αγάπης που νιώθει από το σπίτι της. Δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους ακόμη κι αν αυτό πληγώνει. Δείχνει πως τελικά η αυτοπεποίθηση και η ειλικρίνεια μπορούν να γίνουν σπουδαία όπλα. 

Φελισίτας (Φέλι) Μίτρε : Μία κοπέλα που παλεύει με τις ανασφάλειές της και τις διατροφικές διαταραχές. Νιώθει πως ποτέ δεν είναι αρκετή και πως κανείς ποτέ δεν την προτιμάει και δεν την αγαπάει. Παλεύει συνεχώς με την αυτοεικόνα της και με την ανάγκη της να γίνεται αποδεκτή. Εκπροσωπεί την ανάγκη για αυτοαποδοχή και το πόσο βλαβερή μπορεί να γίνει η κοινωνική πίεση πάνω στην αυτοεκτίμηση των νέων. 

Λουχάν Λινάρες : Ορφανή. Είναι δυναμική και προσπαθεί να βρει τη θέση της σε έναν κόσμο που την έχει εγκαταλείψει. Αντιπροσωπεύει την αξία της επιμονής και το γεγονός ότι η οικογένεια δεν είναι πάντα δεσμοί αίματος, αλλά άνθρωποι που μας αγαπάνε και μας νοιάζονται πραγματικά. 

Μάρκος Αγκιλάρ : Ο προσγειωμένος και σοβαρός μαθητής θα λέγαμε. Ακολουθεί σχεδόν πάντα τη λογική και συμβολίζει τη σημασία της σταθερότητας και της σκέψης στη ζωή μας. 

Τόμας Εσκούρα : Ο χαρακτήρας εκείνος που προσπαθεί να κρατάει πάντα τις ισορροπίες. Είναι ο καλύτερος φίλος του Πάμπλο. Έχει καλή καρδιά και είναι πάντα δίπλα στους φίλους του. Συμβολίζει την ανεμελιά της εφηβείας, τη σημασία του να ζεις τη στιγμή αλλά και την ανάγκη για ισορροπία ανάμεσα σε διασκέδαση και υπευθυνότητα. 

Γκίντο Λάσεν : Ο αστείος της παρέας. Το πειραχτήρι. Αλλά και ο χαρακτήρας εκείνος που προσπαθεί συνεχώς να ταιριάξει. Προσπαθεί να αποδείξει ότι ανήκει στο Elite Way, ανήκει ανάμεσα σε όλους αυτούς τους “ελίτ”. Φαίνεται επιφανειακός και λίγο εκνευριστικός αλλά είναι πιστός φίλος και έτοιμος να στηρίξει όσους αγαπά. Αντιπροσωπεύει τη χαρά τη ζωής, την αξία του να μην φοβάσαι τελικά να είσαι ο εαυτός σου και πως το χιούμορ μπορεί να γίνει όπλο επιβίωσης στις δύσκολες στιγμές. 

Ρόκο Ετσαγκιού : Ο εναλλακτικός και εκκεντρικός χαρακτήρας που ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους.  Με το ιδιαίτερο στυλ του, σπάει τα στερεότυπα και αποδεικνύει πως δεν χρειάζεται να ακολουθείς τους κανόνες της κοινωνίας για να είσαι αποδεκτός. Αντιπροσωπεύει την αποδοχή της μοναδικότητας. Μέσα από το Ρόκο μαθαίνουμε πως η διαφορετικότητα δεν είναι κάτι που πρέπει να κρύβουμε αλλά που πρέπει να μάθουμε να αγκαλιάζουμε. 

Λούνα Φερνάντες : Η πάντα γλυκιά και ευγενική. Δίπλα στους φίλους της. Βλέπει το καλό στους ανθρώπους, ακόμη κι όταν οι άλλοι τους απορρίπτουν ή τους κρίνουν. Αντιπροσωπεύει την αξία της καλοσύνης αλλά και της αθωότητας της εφηβείας. 

Νικόλας Προβέντζα : Ο πιο ώριμος της παρέας θα λέγαμε. Διαφέρει από τους επαναστάτες φίλους του. Είναι πιο υπεύθυνος και σκεπτόμενος. Φοβάται να είναι ο εαυτός του στην αρχή διότι είναι Εβραίος και φοβάται ότι θα τον κατακρίνουν και θα του κάνουν bullying, όμως στο τέλος βρίσκει και την αληθινή αγάπη και πραγματικούς φίλους. Αντιπροσωπεύει την αποδοχή της διαφορετικότητας και τον αγώνα ενάντια στις προκαταλήψεις. Δείχνει πως ο φόβος της απόρριψης μπορεί να σε περιορίσει, αλλά όταν αποδεχτείς τον εαυτό σου και βρεις ανθρώπους που σε αγαπούν γι’ αυτό που είσαι, μπορείς να απελευθερωθείς.  

Πιλάρ Ντουνόφ : Η κόρη του διευθυντή, που παλεύει συνεχώς να βρει την ταυτότητά της σε ένα περιβάλλον γεμάτο προσδοκίες και περιορισμούς. Προσπαθεί να αποδείξει συνεχώς ότι είναι κάτι περισσότερο από “την κόρη του διευθυντή”. Αντιπροσωπεύει την ανάγκη για αποδοχή. Μέσα από τις πράξεις της (κουτσομπολιά, περιοδικό κλπ κλπ) βλέπουμε πως οι έφηβοι συχνά παλεύουν με την ταυτότητά τους, ειδικά όταν προσπαθούν να ανταποκριθούν σε κάποια standards. 

Σολ Ριβαρόλα : Η ζηλόφθονη και μεγαλύτερη αντίζηλος της Μία. Ένας χαρακτήρας που μας διδάσκει πως η ζήλια και η κακία μπορούν να οδηγήσουν στα μεγαλύτερα λάθη. 

Σαμπρίνα / Ξαβιέ : Από τους πιο μισητούς χαρακτήρες της σειράς. Ένας χαρακτήρες που προκαλεί συνεχώς ρήγματα και εντάσεις. Συμβολίζει την τοξικότητα και το πως το να είναι ύπουλος έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ελπίζεις. 

Χουακίν Παρόντο : Το Red Flag που θα λέγαμε σήμερα. Ο πιο τοξικός άνδρας της σειράς. “Κοροϊδεύει” συναισθηματικά περισσότερες από δύο κοπέλες και στο τέλος παίρνει αυτό που του αξίζει. Συμβολίζει την επιπολαιότητα και τις συναισθηματικές συγκρούσεις της εφηβείας. Το γεγονός ότι ξέρεις ότι είσαι ωραίος δεν σου δίνει το δικαίωμα να παίζεις με τις καρδιές κανενός γιατί στο τέλος όλα βρίσκουν το δρόμο τους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.     

Σόνια Ρέι : Η εκκεντρική και απρόβλεπτη μαμά, αλλά γεμάτη αγάπη. Δείχνει πως το να είσαι γονιός δεν σημαίνει να είσαι τέλειος, αλλά να προσπαθείς για του καλό του παιδιού σου. 

Φράνκο Κολούτσι : Ο αυστηρός και υπερπροστατευτικός μπαμπάς. Έχει μια έντονη προσωπικότητα και κάποιες προκαταλήψεις. Δυσκολεύεται να εκφράσει τα συναισθήματά του. Στο τέλος όμως, βρίσκει το δάσκαλο του και γίνεται ο μπαμπάς που όλοι θα ήθελαν να έχουν. Αντιπροσωπεύει τη δύσκολη σχέση πατέρα – κόρης, την πάλη ανάμεσα στην προστατευτικότητα και την ελευθερία αλλά και το γεγονός ότι η αγάπη δεν εκφράζεται πάντα με τον πιο σωστό τρόπο. Με τις κατάλληλες υποχωρήσεις όμως και το να δέχεσαι τη γνώμη των άλλων, όλα είναι πιθανά. 

Σέρτζιο Μπουσταμάντε/Μπασταμέντε : Ο απόλυτος κακός της σειράς. Ένας διεφθαρμένος πολιτικός με σκοτεινά μυστικά και αδίστακτες μεθόδους. Ένας καταπιεστικός πατέρας απέναντι στο Πάμπλο τον οποίο προσπαθεί να χειραγωγήσει και να τον ελέγξει. Μία σχέση τοξική που δείχνει τη μάχη ανάμεσα στη διαφθορά και την ηθική. Είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την εικόνα του και την εξουσία του. Αντιπροσωπεύει την απληστία, τη διαφθορά και την επιρροή της εξουσίας στη διαμόρφωση της κοινωνίας. 

Σαντιάγκο Μανσίγια / Ματίας Μιράντα : Ο καθηγητής εκείνος που στάθηκε πάντα δίπλα στους μαθητές του, να τους βοηθάει να πιστέψουν στους εαυτούς τους και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Αντιπροσωπεύει τη εσωτερική εκείνη φωνούλα μέσα μας που μας λέει να πιστεύουμε στον εαυτό και να παλεύουμε για τα όνειρά μας, την οποία συνήθως αγνοούμε.

Μαρσέλ Ντουνόφ : Ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στους ατίθασους μαθητές και τους κανόνες της κοινωνίας. Αντιπροσωπεύει τη διαμάχη του θέλω με το πρέπει. 

Υποβολή απάντησης