Είμαι περήφανη, γιατί είμαι ΓΥΝΑΙΚΑ!

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω το σημερινό μου άρθρο με μια φράση από το τραγούδι του Γονίδη ‘’Γυναίκα είναι η ζωή’’.

Δεν υπάρχει πιο όμορφο πλάσμα στη ζωή από τη γυναίκα. Ο ρόλος της γυναίκας μέσα στη ζωή είναι πολλαπλός και πανέμορφος. Είναι κόρη, σύντροφος, αδερφή, μητέρα, γιαγιά. Σε κάθε στιγμή, σε κάθε λεπτό της ζωής η γυναίκα έχει ξεχωριστή σημασία και θέση πρωταγωνιστή. Η γυναίκα είναι το νόημα της ζωής και η παρουσία της είναι πολύτιμη. Έχει κεντρικό ρόλο στη ζωή σας και η αλήθεια είναι ότι δεν έχει και δεν πρέπει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν.

Της αξίζει να είναι ο εαυτός της κι όχι να προσπαθεί να είναι κάτι άλλο για να σου αρέσει, για να της δείξεις αγάπη και σεβασμό. Όπως σέβεσαι τους φίλους σου έτσι ΟΦΕΙΛΕΙΣ να σέβεσαι και τη γυναίκα που έχεις δίπλα σου.

Μαγκιά φίλε μου είναι να καταφέρεις να κερδίσεις το θαυμασμό και το σεβασμό μιας γυναίκας. Για μια γυναίκα μαγκιά είναι να την αγαπάς και να μπορεί να το νιώσει, να μπορεί να το αισθανθεί. Να την ποθείς όπως την πρώτη μέρα που τη γνώρισες κι όταν κρατάς αγκαλιά να πλημμυρίζει από ευτυχία όπως εκείνη την πρώτη μέρα. Να ακούς τα θέλω της και τις ανάγκες της και να της κρατάς το χέρι όταν κάποιος ή κάτι την τρομάζει κι όχι να είσαι εσύ αυτός που την τρομάζει. Αυτό είναι μαγκιά αγαπημένε μου! Θυμάσαι πως ήταν εκείνη η πρώτη φορά που την ερωτεύτηκες; Που την κοίταξες στα μάτια και είπες ΄΄αυτή είναι η μία!΄΄; Αυτό ήταν θαυμασμός που είδες όλα τα ωραία πάνω της, όλα αυτά που την κάνουν μοναδική κι ένιωσες την καρδιά σου να πλημμυρίζεται από αγάπη, από μια ανάγκη να της μιλήσεις, να την κάνεις δική σου. Ήταν εκείνος ο θαυμασμός που σου έδωσε το θάρρος που χρειαζόσουν για να την πλησιάσεις και να κάνει εκείνο το βήμα που οδήγησε τελικά σε εκείνο το πρώτο φιλί.

Και καθώς περνούσαν τα χρόνια και τα φιλιά πλέον ήταν αμέτρητα σταμάτησες όλος εκείνος ο θαυμασμός που της είχε ξεθώριασε. Συνήθιζες να την κάνεις να χαμογελάει τόσο πολύ που το στομάχι της πονούσε από το πολύ γέλιο. Πηγαίνατε βόλτες σε τόσο όμορφα μέρη και κάθε λεπτό της έδειχνες πόσο σημαντική είναι για σένα. Τα ταξίδια σας, τα ραντεβού σας, ακόμη και οι ώρες που μένατε σπίτι ήταν μοναδικές. Είχαν κάτι να πουν! Και τώρα; Όλα αυτά χάθηκαν. Εσύ γυρνάς από τη δουλειά σου κουρασμένος και το μόνο που κάνεις είναι να απαιτείς πράγματα και να συνεχίζεις τη υπόλοιπη σου μέρα χωρίς να σε νοιάζει για το πως ήταν η δική της. Συνήθιζες να της δίνεις ένα φιλί και να της λες γλυκόλογα όταν γυρνούσες από τη δουλειά, τώρα πάνε κι αυτά, χαθήκανε. Γυρνάς, κάνεις ένα μπάνιο, αλλάζεις ρούχα, τρως και μετά πας σε εκείνον τον ίδιο καναπέ που έχει πάρει το σχήμα σου από το πολύ αραλίκι. Κάθισε όμως κι αναλογίσου, γύρισες από τη δουλειά κι έκανες μπάνιο αμέσως αυτό σημαίνει ότι είχε ζεστό νερό γιατί η γυναίκα σου σε σκέφτηκε και φρόντισε για σένα. Έβαλες τα καθαρά σου ρούχα και κάθισες γιατί εκείνη φρόντισε να σου τα πλύνει και να ετοιμάσει τα φαγητό για να φας μετά από τόσες ώρες δουλειάς. Βλέπεις εκείνη φροντίζει για σένα συνεχώς, κάθε λεπτό της μέρας κάτι που εσύ φαίνεται να ξεχνάς. Η υπερδύναμή της είναι ότι μπορεί να κάνει τα πάντα και ποτέ δεν θα την ακούσεις να παραπονιέται. Οπότε να την αγαπάς και να την θαυμάζεις για αυτή της την υπερδύναμη γιατί να ξέρεις πως δεν υπάρχει πιο όμορφη γυναίκα από εκείνη που φοράει το μακιγιάζ της ευτυχίας!

Κι εσείς κορίτσια, κι εσείς γυναίκες, στην τελική μην περιμένετε κανέναν άνδρα να σας δείξει την αγάπη του, τον σεβασμό σου για να νιώσετε όμορφες και σημαντικές! Είστε, είμαστε σημαντικές και μόνο που γεννηθήκαμε γυναίκες. Να είμαστε περήφανες που είμαστε γυναίκες! Είμαστε τυχερές γιατί πραγματοποιούμε το μεγαλύτερο θαύμα, φέρνουμε στο κόσμο μια ζωή, έναν άνθρωπο κι αυτός ο άνθρωπος κάθε μέρα που περνάει θα μας αγαπάει όλο και πιο πολύ. Να νιώθουμε τυχερές γιατί αγαπηθήκαμε και λατρευτήκαμε από έναν πατέρα που ήθελε τόσο πολύ κόρη και που μεγαλώνοντας μας έκανε να νιώθουμε σαν πριγκίπισσες γιατί έτσι μας φερόταν κι ακόμη κι όταν μεγαλώσαμε στα μάτια του παραμείναμε η πριγκίπισσά του. Θα πρέπει να αγαπάμε το γεγονός ότι γεννηθήκαμε γυναίκες γιατί έχουμε τη ψυχική δύναμη όσοι χίλιοι άνδρες μαζί. Καταφέραμε να δείξουμε σε όλους τους ‘’κολλημένους’’ και ‘’παραδοσιακούς’’ ότι έχουμε τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άνδρες κι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε το ίδιο καλά εάν όχι και καλύτερα.

Είμαστε μοναδικές γιατί δεν εξαρτιόμαστε από κανέναν άνδρα για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Μπορούμε να σταθούμε και μόνες μας, γι’ αυτό δεν φοβόμαστε τη μοναξιά και ξέρουμε να αγαπάμε πραγματικά, ξέρουμε την πραγματική αξία της σχέσης. Μπορούμε να χτίσουμε τον δικό μας κόσμο, μόνες μας, με τη δική μας προσπάθεια, με τον δικό μας αγώνα, με το δικό μας πείσμα, χωρίς να χρειάζεται να έχουμε δίπλα μας ένα άνδρα να κινεί τα νήματα. Ξέρουμε τι πάει να πει πραγματική ομορφιά! Γνωρίζουμε ότι η υποκειμενική ομορφιά είναι αυτή που θα ανοίξει πιο εύκολα μια πόρτα αλλά η πραγματική ομορφιά, η ομορφιά του μυαλού και της νοημοσύνης είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να περάσουμε αυτή τη πόρτα.

Είμαστε ξεχωριστές γιατί δεν αγαπάμε από ανάγκη, αγαπάμε γιατί το θέλουμε. Αγαπάμε και τότε τα δίνουμε ‘’όλα ή τίποτα’’. Παλεύουμε μέχρι τέλους για αυτό που αγαπάμε κι όταν κι αν χάσουμε φεύγουμε σιωπηλά, με γενναιότητα γιατί αγαπητοί άνδρες μια γυναίκα χειρίζεται τον πόνο της όπως τις γόβες της, όσο άβολα κι εάν αισθανθεί εσύ θα δεις μόνο την ομορφιά της.

Είμαστε το μοναδικό πλάσμα σε όλο τον πλανήτη που μπορεί να είναι ταυτόχρονα και κοριτσάκι, ένα μικρό παιδί, αλλά και λέαινα σε ένα κόσμο που χρειάζεται να αγωνιστούμε για να επιβιώσουμε.

Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα! Χωρίς αμφιβολία! Κάποτε η κοινωνία πίστευε ότι η γυναίκα έχει ένα και μόνο ρόλο. Να μεγαλώσει τα παιδιά και να φροντίσει το σπίτι. Λάθος! Ναι, είμαι γυναίκα! Ο ρόλος μου, ο ρόλος μας είναι να γίνουμε μανούλες, να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, να φροντίσουμε το σπίτι μας και τον άνδρα μας όμως ποιος είπε ότι μια γυναίκα που κάνει τα προηγούμενα δεν μπορεί να είναι και μια επιτυχημένη γυναίκα; Μου είπαν κάποτε σε μια συνέντευξη για δουλειά να βάλω αυτές τις τρεις λέξεις σε σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με το τι είναι πιο σημαντικό (γυναίκα, καριέρα, οικογένεια). Απάντησα και τα τρία είναι στη νούμερο 1 θέση. Κι αυτή είναι η αλήθεια! Μια γυναίκα μπορεί να είναι επιτυχημένη, μπορεί να περιποιείται τον εαυτό της και ταυτόχρονα να έχει και οικογένεια. Ναι αυτή είναι η υπερδύναμη της γυναίκας!

Να θυμάστε πως ο σύντροφος έρχεται στη ζωή μιας γυναίκας όχι για να είναι από πάνω της, αλλά για να είναι δίπλα της, να την συμπληρώσει, να την ολοκληρώσει! Τη γυναίκα, φίλε άνδρα τη χάνεις όταν την αναγκάσεις να ζήσει μια ζωή κενή, βαρετή και χωρίς προσοχή. Μην ανησυχήσεις όταν είναι θυμωμένη και σου φωνάξει, να χαίρεσαι για τις φωνές της γιατί τότε σημαίνει πως ακόμη νοιάζεται, πως ακόμη προσπαθεί! Να ανησυχήσεις όταν είναι κουρασμένη και σιωπηλή, οι σιωπές της να σε τρομάζουν γιατί τότε είναι πολύ αργά. Κι εσείς κορίτσια μου, όλες οι γυναίκες εκεί έξω να θυμάστε πως ‘’πίσω από κάθε πετυχημένο άνδρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα’’ ενώ ‘’πίσω από μια δυναμική γυναίκα κρύβεται ο εαυτός της’’.

Υποβολή απάντησης